Auki logo ta Kontakt

Informations-säkerhet för företag

Lås på dörren och företagsförsäkring med rättsskydd, men vad gäller egentligen när viktig företagsinformation sparas i molnet och banktjänster görs över datorn? Få koll på säkerheten i ditt företag och förstå vilka handlingar som är extra betydelsefulla.


Utbildningen förekommer i tre olika versioner:

Online

Distansutbildning online. Du deltar via dator eller mobil, oavsett var du befinner dig. Allt som behövs är en bra uppkoppling, ljud och kamera. Utbildningen har samma innehåll som om den hållts på plats och tillfället delas med andra deltagare.

På plats

När utbildningen hålls på plats behöver du ingen dator eller uppkoppling. Istället deltar du på plats tillsammans med andra anmälda deltagare. Utbildningen har samma innehåll som om den hållts online.

Skräddarsydd

Det här alternativet kan både ske online eller på plats hos er. Skillnaden är att utbildningen inte är öppen för andra att anmäla sig till och ni får chansen till ett skräddarsytt upplägg baserat på ert företags behov och utmaningar.

74%

Av alla intrång involverar den mänskliga faktorn

365

dagar i snitt för att upptäcka ett intrång

94%

Av intrången drivs av ekonomiska intressen

Omsättningen för cyberbrott räknas som världens 3:e största ekonomi

Har ditt företag en mailadress, men du vet inte vad DNS är?

Då är det här utbildningen för dig.

Till anmälan

Utbildningens innehåll

Vad är informationssäkerhet?

Kärt barn har många namn, it-säkerhet, cybersäkerhet och informationssäkerhet. Men vad handlar det egentlligen om? Vi reder  ut begreppen och sätter fokus på innebörden.

Vilka är riskerna?

Är informationssäkerhet särskilt viktigt för en sån som mig eller företag som mitt? Hur ser riskerna ut idag och varför blir säkerhetsfrågan allt viktigare för svenska företag? Vi tittar på flera exempel i närtid, men går också igenom vanliga attackmetoder och varför de utförs.

Hur skyddar jag mig själv och mitt företag?

Hur skyddar jag mig och mitt företaget? Vilka behöver involveras och varför? Hur vet jag om jag är säker? Går det ens att vara säker? Vi tittar på viktiga förebyggande åtgärder och ser även över skyddande aktiviteter som är lätta att ta till sig, men lätta att missa.

Vilka verktyg kan jag ta hjälp av?

Hur jobbar jag smartare med mitt säkerhetsarbete? Vi tittar på tillgängliga verktyg och går även igenom vad du kan komma igång med utan en budget.

Hur kommer jag lättast igång med mitt informationssäkerhetsarbete?

Att veta är en sak, att göra en annan. Vi ser till att du får en språngbräda att komma igång med ditt arbete på riktigt. I utbilningen ingår även en metodmall som kan hjälpa dig att komma igång med informationssäkerheten på egen hand.

informationssäkerhetsutbilning för företag
distansutbildning

Boka plats på "Informationssäkerhet för företag".

Till anmälan

Kommande utbildningstillfällen

Här publiceras datumen till tillfällen med lediga platser för utbildningen Informationssäkerhet för företag.

Intresseanmälan: Anmäl ditt intresse för förhandsinformation och förtur till nästa tillfälle. Utbildningen hålls vanligtvis online, men utbildningstillfällen kan också ske på plats. Anmäl dig för mer information.


Kontakta oss för ett anpassat utbildningstillfälle för ditt företag

Skräddarsydd utbildning
Utbildare Elin Amberg

Utbildare

Elin Amberg

Utbildad systemvetare som jobbat med digitalisering sedan 2007. Har identifierat flera säkerhetsbrister samt motverkar flera incidenter. Var en av två regionala representanter i arbetet med att bygga ett globalt IT-SÄK team för Weleda. Har också erfarenhet av start-ups och de resurser som små bolag behöver förhålla sig till.

Anmälan till utbildning

Fyll i formuläret och anmäl dig till utbildningen "Informationssäkerhet för företag" idag.

Det är viktigt att du kontrollerar din e-postadress, kommunikation såsom förberedande information om ditt kurstillfälle mailas ut efter att du anmält dig.

Anmälan är bindande, men du kan avanmäla ditt deltagande upp till 14 dagar före kursstart utan kostnad. Avanmäler du dig senare betalar du fullt pris. Biljetten är inte personlig och du kan välja att överlåta dentill en annan person. Fakturan skickas ut före kursstart och kopplas till angett organisationsnummer om inte annat meddelats. Ifall av sjukdom hos kursledaren, eller för litet antal deltagare, kan utbildningstillfället bokas om eller utebli. Om kursen ställs in, eller du inte kan delta vid det planerade nya kurstillfället, får du givetvis tilbaka hela din kursavgift.

Val av utbildningstillfälle Namn Roll Företag Organisationsnummer E-post Meddelande Jag accepterar reglerna och villkoren och integritetspolicyn Skicka in