Auki logo ta Kontakt

ELIN AMBERG.

IT-konsult med erfarenhet av att koppla ihop IT och verksamhet. Specialiserad på digital transformation. Har även bakgrund som IT-chef med fokus på optimering och säkerhet.

"Det är sällan man stöter på en talang som Elin, som så väl kombinerar teknisk och social kompetens."

-Vladimir Filev, företagsarkitekt, Weleda AG

Bakgrund

Utbildning

Elin är utbildad systemvetare på Stockholms Universitet (DSV) och har studerat allt från IT-arkitektur och programmering, till kunskapshantering och användarvänlighet. Innan det läste hon Medieteknik, på Södertörns Högskola. Hon är alltid intresserad av att hålla sig uppdaterad med nya kunskaper och fortsätter att läsa kurser vid sidan om arbetet. Senast byggde hon på kompetensen inom automatisering med att utveckla mjukvarurobotar i en kurs i RPA (Robotic Process Automation).

Erfarenhet

Trots bakgrunden inom IT har Elin framförallt arbetat med digital transformation i affärsområden utanför IT. Hon har sedan 2007 erfarenhet från ledande företag som Arla, Telia, Microsoft, Optilon, och Weleda, samt startups som Odyssey och Sjöstrand. Hennes roller har ofta varit helt nya för företagen och krävt att Elin själv satt upp ramar och mål för sitt arbete. Bland titlarna återfinns alt från analytiker till E-handelsschef och Digital Transformation Manager (en modernare variant av IT-chef med fokus på affärsutveckling). Den breda bakgrunden har genererat insikter och kompetens att navigera och driva digitala förändringar inom olika branscher och organisationer.

  • IT

    Informationsteknolgi utgör basen för all Elins kompetens. Hon är generalist och har förståelse för allt från algoritmer och programmering till IT-säkerhet och affärssystem.

  • Verksamhet

    Genom åren har Elin byggt upp en gedigen förståelse för verksamhetsbehov och affärsutveckling. Hon är också van vid att förmedla IT till verksamheten och vice versa.

Elin Amberg IT-konsult svartvit bild

Spetskompetens

Elin kombinerar sin tekniska kompetens med en unik förmåga inom analys och kommunikation. Det ger henne en kraftfull fördel när det kommer till att förstå och påverka verksamheten som helhet. Hennes tekniska bakgrund utgör grunden för att kunna granska och identifiera de utmaningarna och möjligheterna som organisationen står inför.

Men det är hennes förmåga att översätta tekniskt komplexa koncept till en förståelig och övertygande berättelse som verkligen utmärker henne. Elin har den unika talangen att kommunicera tekniska insikter på ett sätt som engagerar och inspirerar alla nivåer av organisationen. Samma förmåga gör att hon kan bygga förtroende inom organisationen och driva igenom nödvändiga förändringar.

Elin har ett öga för detaljer och en förmåga att se den större bilden. Genom att analysera och förklara hur teknologi kan stödja och förbättra verksamhetens mål, har hon framgångsrikt övertygat beslutsfattare och team att omfamna digitalisering och förändring. Hennes insiktsfulla och strategiska tillvägagångssätt gör henne till en ovärderlig resurs för organisationer som strävar efter att ligga i framkant inom sin bransch.

Det är väldigt tacksamt för en vetgirig person som mig att få jobba med digitalisering, ett område i ständig förändring. Jag älskar också att få jobba i gränslandet mellan IT och verksamhet. Det är som oftast här det skaver, men också här alla bitar kan falla på plats och skapa magi.

KOntakta Elin

Låt oss prata vidare om dina utmaningar. Kontakta Elin direkt och få svar inom 48 timmar.